11 prijzen met 9 deelnemers bij de Open Noord West Veluwe

Geplaatst op 16-04-2024.

Zaterdagmorgen 7 uur vertrokken we wederom met een mooie delegatie naar een wedstrijd, ditmaal de Open Noord West Veluwe (ONWV) 2024 te Nunspeet.

9 deelnemers, wederom 3 coaches en 2 scheidsrechters en natuurlijk weer de nodige support waren aanwezig namens onze club.
Ditmaal werden eerst alle jeugdpoules afgewerkt en later in de middag waren pas de junioren en senioren aan de beurt. Dit betekende vooral voor de jeugd dat ze lekker vroeg naar huis konden.

Helaas betekende dat ook, toen het toernooi startte, dat onze coaches zich moesten verdelen op 4 velden. En met 3 coaches wordt dat best lastig. Toch met een goede planning kregen we het voor elkaar, want niets is zo belangrijk om als coach je deelnemers te begeleiden.

Na een goede weging werd om 09.30 uur begonnen op 7 velden, waarvan we er dus al gelijk op 4 velden moesten aantreden.
Op veld 1 begonnen Pim, Tim en Quin met springen. Op veld 5 moest Ben tuls gaan lopen. Ditzelfde gelde voor Jule op veld 6. En op veld 7 moest Julian beginnen met springen.
Van onze springers wist alleen Quin 1 puntje te behalen door de plank tot halverwege te schoppen. Helaas waren er ook deelnemers die de volledige 3 punten behaalden. Helaas hier dus nog geen prijzen.

Ben liep zoals altijd zeer netjes zijn tuls. En waar hij vaak de pech heeft om in het begin al tegen de uiteindelijke winnaar te komen was de loting deze keer wel gunstig. Hij wist zich zelf tot de finale te lopen.
Helaas moest hij toen met een nipte meerderheid (lees 2-3) de overwinning aan zijn tegenstander geven. Maar toch een knappe 2e plaats.

Tegelijkertijd was ook Jule heel goed bezig in haar poule. Zo goed zelfs dat ze al haar tegenstanders wist te verstaan. En dat betekend natuurlijk maar een plek: De 1e. Super goed gedaan.

Daarna was het de beurt aan Annika. Nog maar kort bij onze club, maar toch zien we echt al verbeteringen. Helaas wist ze bij tul geen ereplaats te behalen.
Tegelijkertijd waren Tim en Quin ook begonnen met hun tul poule. En daar lieten ze zien dat ze absoluut bij de betere behoorden. Beide wonnen hun 1e ronde met 5-0. Helaas verloor Quin de 2e ronde, maar wist zich de rondes daarna (er was namelijk de hele dag sprake van herkansingsrondes) al zijn partijen wederom overtuigend de winnen met 5-0. 1e Worden kon hij niet meer, maar een mooie 3e plaats was zeker verdiend. Tim ging ondertussen wel door om alles overtuigend te winnen. Alleen de finale gaf 1 scheidsrechter zijn tegenstander gewonnen, voor de rest had hij steeds alle handen naar zijn kant. Maar ook dat betekend natuurlijk een prachtige 1e plek. Met 2 deelnemers in 1 poule op het podium is natuurlijk iets waar je als trainer super trots op bent.

Vervolgens zaten ook Pim en Julian bij elkaar in de poule bij tul. Ook ook deze heren lieten zien dat ze zeer goed tul kunnen lopen.
Pim wist op 1 ronde na al zijn rondes met 5-0 te winnen. Julian wist al zijn rondes op de finale na ook overtuigend te winnen.
Ook hier kwamen we met 2 deelnemers op het podium. Pim wist zich uiteindelijk naar een knappe 3e plaats te strijden en Julian moest alleen de winnaar voor zich laten. Hij werd super netjes 2e.

Zo ongeveer tegelijk moest Ben ondertussen springen. Ben had zijn spring benen bij, alleen de tegenstander die toevallig bij de vorige wedstrijd nog als eerste uitviel, werd in deze poule de winnaar. Ben was als enige die nog in de buurt kwam en behaalde een mooie 2e plaats.

Tussen allemaal gele banders was het Jule die ook bij het springen probeerde tot de prijzen te komen. Ze schopte wel de plank tot halverwege – wat 1 punt betekend – maar helaas waren er 2 deelnemers die wel de volledige 3 punten behaalden. Helaas dus bij springen geen prijs.
Ook voor Pim was er helaas geen prijs bij het sparren. Hij viel helaas NET buiten de prijzen door 4e te worden. Toch onwijs goed hoe jij aan het groeien bent, vooral om er zo te staan. Nog extra te benoemen is dat hij 1 wedstrijd zeer overtuigend won: Met 9 tegen 3 punten.

Tim en Quin zaten wederom bij elkaar, nu inmiddels bij het sparren.
Tim won zijn 1e partij, maar verloor helaas nipt op waarschuwingen zijn 2e partij. Helaas dus geen prijs voor hem.
Quin was net als op de Flevocup heer en meester in zijn poule. Zijn eerste partij won hij bijvoorbeeld met 14-0. En dat hij ook de rest overtuigend won betekend wederom maar 1 plaats: Een zeer nette 1e plaats. Netjes jongen!

Vervolgens was het de beurt aan Julian. En hij moest flink aan de bak. Hij verloor helaas zijn eerste partij, maar daarna won hij al zijn partijen.
Zijn tweede ronde won hij met een verlenging. Meteen daarna mocht hij weer aan de bak.
Na maar even 1 partij rust te hebben gehad mocht hij daarna weer 2 partijen meteen achter elkaar draaien. Zijn conditie werd dus flink op de proef gesteld. Maar uiteindelijk mocht hij met een knappe 3e plaats zichzelf op het podium zetten. Misschien was deze route nog wel mooier dan dat je alles wint, al wil je natuurlijk altijd op die hoogste plek staan.

Op dat moment was ook Jule degene die in een poule met alleen maar gele banders zichzelf naar een knappe 3e plaats wist te knokken. Na haar partijen was ze goed op, wat bewijst dat ze er ook echt voor heeft moeten knokken. Daarom dus extra knap dat je tot het podium wist te knokken.

Voor de jeugd zat het er bijna op. Alleen Annika en Ben moesten nog sparren.
Ben had een sterke poule. Dat resulteerde dat hij zijn eerste partij verloor. Zijn tweede won hij nipt.
Maar om de 3e en 4e plaats moest hij net zijn meerdere erkennen aan zijn tegenstander. Helaas net 4e.

Annika liet in een kleine poule zien dat ook sparren steeds beter gaat. Haar eerste partij won ze.
In de finale moest ook zij net haar meerdere erkennen, maar desondanks een knappe 2e plaats.

De jeugd kon naar huis, want nu was het de beurt aan onze 2 junioren.
Ondanks dat de tuls van Thijs en Senna echt niet slecht waren wisten zij helaas hier geen ereplaats te halen.

Met springen wist Thijs zijn NIEUWE persoonlijk record NET NIET te behalen. Hij raakte de plank van 2.30m, maar helaas was dat maar 1 punt waard. 2 Anderen wisten hem wel volledig te raken. Met de 2 kandidaten die ook in deze ronde afvielen mocht hij zich naar een gedeelde 3e plaats zetten.

Met sparren wisten Senna en Thijs zich ook daar niet tot de ereplaatsen te strijden. Senna won nog wel haar eerste partij, maar helaas moest ze daarna haar meerdere erkennen. Dit resulteerde helaas net 4e. Voor Thijs gold hetzelfde. Af en toe kwam Thijs in zijn eigen spelletje en dan zag je ook meteen de kwaliteiten die hij heeft. Maar desondanks verloor hij toch zijn beide partijen.

Dan zit de wedstrijd er bijna op. Althans voor onze deelnemers en coaches. Om naar huis te kunnen moesten we nog even wachten op onze 2 geweldige scheidsrechters. En die verdienen dan ook de absolute credits om zo een hele dag klaar te staan om hun velden en dus partijen goed te laten draaien. Dames: ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wederom bedankt voor jullie inzet vandaag.

Dit keer geen groepsfoto met alle prijzen, daarom een foto van begin van de dag:

Rond 18.45uur reden we weer huiswaarts en moe maar voldaan reden we richting de oranje horizon.

Met 3 x goud, 4 x zilver, 4 x brons en 3x net buiten de prijzen mogen we spreken van een wederom geslaagde dag. Jullie hebben het allemaal super goed gedaan en jullie mogen wederom trots zijn op wat jullie hebben laten zien.

Omdat de zomervakantie dit jaar heel vroeg is, is de eerste wedstrijd pas weer na de zomervakantie. Tot die tijd blijven we natuurlijk lekker doortrainen.

Wil je ook een keer mee naar een wedstrijd? Geef het aan bij Sabum en wie weet ben jij de volgende die prijzen weet te behalen.