Grootste deelnemeraantal voor TCD sinds tijden bij de Flevocup

Geplaatst op 15-03-2024.
Als je naar een wedstrijd gaat weet je dat je vroeg moet opstaan.
Met 11 deelnemers was het sinds hele lange tijd een van de grootste wedstrijdgroepen die we hebben gehad.
Voor Lucas, Pim en Dieks was het hun allereerste wedstrijd.
Maar voor Julian, Quin Forster, Quin Ragetlie, Tim, Jule en Senna was het hun tweede wedstrijd. Kortom: Een mooie grote groep, maar wel met weinig wedstrijdervaring.
Je moet alleen ergens beginnen en het feit dat jullie die stap hebben gezet is al complimenten waard.
Om half 7 vertrokken we dus met 11 deelnemers, 3 coaches, 2 scheidsrechters en veel gezellige supporters naar Almere.

De dag begon met hoogtesprong. Helaas behaalden Lucas, Quin F, Quin R, Pim, Julian, Dieks en Ben geen prijzen. Al zat Ben er het dichtst bij met een 2e plek. Helaas was er alleen voor de nummer 1 een beker.
We namen echter wel een beker met het springen naar huis en die was voor Tim. Hij sprong bijna 2 meter en dat was genoeg voor een knappe 1e plaats.

Meestal worden wedstrijden begonnen met tul. Dit was vandaag dus pas het 2e onderdeel.
Ook hier hadden de leden echt heel goed hun best gedaan.
 
Omdat bij zowel tul als sparren er ook een herkansing was (wat betekende: verlies je de eerste ronde: dan heb je een herkansing. Win je de eerste ronde, maar verlies je de tweede ronde, lig je eruit).In het kort:
Thijs had zijn dag niet met tul. Hij verloor zijn eerste partij. Won zijn tweede, maar verloor weer zijn 3e.
Jule won haar eerste twee wedstrijden, maar moest toen haar meerdere erkennen in haar tegenstander.
Lucas en Quin R zaten samen in een poule. Lucas won zijn eerste, maar verloor zijn tweede. Quin verloor  zijn eerste, won zijn tweede maar verloor weer zijn derde.
Senna verloor helaas beide wedstrijden, maar met het naar zwarte band wel weer een ervaring opgedaan met betrekking tot spanning en dergelijke.

Helaas tot dan nog steeds geen prijs met tul. Toen was Ben aan de beurt. Maar ook Ben viel helaas net buiten de prijzen. Hij werd 4e.
Met Pim, Tim, Quin F en Julian in 1 poule moest er toch wel eindelijk een prijs komen. En dat was ook.
Pim en Julian wonnen hun eerste wedstrijd, maar verloor helaas beide hun tweede. Helaas voor Julian ging hij de tweede keer in de fout, anders had hij die partij echt gewonnen en was het misschien wel een volledig TCD podium geweest.
Tim had de eerste ronde vrijloting, won daarna 2 partijen, verloor zijn derde. Maar om derde en vierde plaats WON hij en werd hij dus knap 3e.
Quin won echter al zijn partijen, op helaas de finale na, maar behaalde een hele mooie 2e plaats.
 
Als laatste was Dieks nog aan de beurt. Hij verloor zijn eerste partij, maar wist daarna super netjes al zijn partijen te winnen.
En om dan op een eerste wedstrijd een mooie 3e plaats te behalen met tul is complimenten waard.
 
Als laatste was sparring aan de beurt. Waar we in het begin van de dag enorm inliepen qua tijdschema merkte je wel dat sparren toch meer tijd kostte. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken, vooral niet met zo’n grote gezellige groep.

Ben mocht aftrappen met het sparren en hij had vandaag de NET niet prijs. Want waar hij dus met springen en tul NET buiten de prijzen viel, was dit ook bij sparren het geval. Ook hier helaas weer NET 4e. Maar je bent echt aan het groeien, dus ga zo door; dan kom je er wel!

Pim, Tim en Quin R zaten nu bij elkaar in de poule.
Pim verloor helaas beide partijen, maar de stappen die je aan het zetten bent is zo mooi om te zien. En als je zelfs, ondanks dat je de tweede partij ook verloor, met een grote glimlach terugkomt lopen kunnen we alleen maar zeggen dat we trots op je zijn.
Tim verloor zijn eerste ronde, won zijn tweede, maar verloor helaas daarna weer zijn derde partij. Helaas net niet dus.
Quin liet echter zien dat hij gemaakt is om te sparren. Met heel goed te kijken, goed bewegen won hij de ene na de andere partij.
En dan is er maar 1 prijs: een terechte 1e plaats. Netjes jongen!
 

Hierna was Dieks aan de beurt. Beide tegenstanders hadden een groene band en hadden dus iets meer wedstrijdervaring. Maar desondanks stond Dieks er wel. Helaas verloor hij wel beide partijen.
Door de drive van Jule zie je dat er veel potentie in haar zit. En naast de tul, was dit ook met sparren te zien. Waar velen voorzichtig zijn, gaat Jule gewoon naar voren, klappen krijgen of niet. Het maakt haar niet uit. Dat je nu 3e bent geworden is een mooie prestatie, maar als je zo doorgaat zit er heel veel toekomst voor je in.
 
Lucas en Julian zaten ook in dezelfde poule.
Beide heren sparden zeer goed (wonnen beide ook een partij), maar kwamen helaas niet tot het erepodium.Thijs zat in een samengestelde poule. En ja, hij won 1 partij, maar verloor er ook een. En Thijs in goede doen had deze partij niet verloren.
Zorg dus dat je er voor een wedstrijd klaar voor bent (natuurlijk had je een beetje pech met grieperig), maar je kunt goed sparren. Nu alleen dit laten zien op wedstrijden. Desondanks behaalde hij wel een mooie 2e plaats.

 
Als laatste was Senna die liet zien dat ze, ondanks er enkele jaren geen wedstrijden te hebben gedaan, enorm aan het groeien is.
Ook jij durft naar voren te stappen en de volgende keer met zo’n inzet kom je vanzelf op het podium.
Al met al: een jonge ploeg, maar wat heb ik vandaag veel potentie gezien. Allemaal hebben we wel ergens 1 of meerdere partijen gewonnen. En daar mogen jullie echt onwijs trots op zijn.
Uiteindelijk hebben we weliswaar maar:
2x🥇
2x🥈
3x🥉 behaald.
Maar dat wil oprecht vandaag helemaal niks zeggen. Stuk voor stuk hebben jullie laten zien dat jullie er stonden.
Ga zo door en dan komen vanzelf de prijzen wel.
Ik ben oprecht in ieder geval ontzettend trots op jullie.
Natuurlijk wil ik Boosabum Lars en Boosabum Jasper ontzettend bedanken voor jullie hulp. En ook scheidsrechters Monique en Martine: wederom bedankt voor jullie inzet.
Na 15uur van huis te zijn weggeweest kwamen we rond 21.00u weer in het gezellige Deurne aan. Waarom zo laat:
Met sinds lange tijd weer eens met zo’n grote groep op wedstrijd verdient natuurlijk een eetstop bij het restaurant met de Gele bogen.
   
Hopelijk allemaal tot snel weer bij de volgende wedstrijd!